Cinnamon rolled oats / Avena cotta alla cannella

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Happy monday world 🙂

There is a huge time gap between this and my last post but for a good reason, I’ve been moving a lot lately and I didn’t have both time and space to make new recipes. I hope you can understand knowing that now I’m back on track! For good!

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I am a huge breakfast lover especially when it comes to warm, satisfying meals, so what better than a bowl of oats? 🙂

Oats are super cheap making it the perfect meal if you’re trying to save some money plus they have loads of benefits. Oats are high in soluble fiber. That means that they digest slowly, keeping blood sugar levels low and making you feel full for longer.

Let’s start with the ingredients:

  • 3 cups oats
  • 3 cups water
  • 1 cup almond milk (or any milk of your choice)
  • 2 tbsp cinnamon (I love my cinnamon :))
  • 1 apple
  • handful of berries of your choice (I used dried blueberries)

Directions:

  • Pour the water and cinnamon in a pot;
  • Throw in the oats and bring the water to the boil, stirring occasionally;
  • Once the water is boiling throw in half of the apple, previously chopped, and the berries. Stir well for another 5-10 minutes;
  • Once the water is completely absorbed, place the oats in a bowl and top it with your favourite ingredients;
  • Enjoy it warm 😉

Thank you for visiting my blog, if you like this recipe let me know in the comments below! See you next recipe 😉

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Ciao a tutti 🙂

Negli ultimi mesi mi sono spostata molto e non ho avuto ne tempo ne spazio per preparare nuove ricette ma non ho mai avuto intenzione di abbandonare l’idea del blog perciò, eccomi qui, di nuovo in pista!

Uno dei momenti della giornata che preferisco è la colazione e ho pensato di condividere con voi la mia ricetta per dei deliziosi fiocchi d’avena cotti con cannella.

Ecco di cosa avrete bisogno:

  • 3 tazze di avena
  • 3 tazze di acqua
  • 1 tazza di latte di mandorle (o del latte che preferite)
  • 2 cucchiai di cannella
  • 1 mela
  • un pò di mirtilli (io ho usato dei mirtilli secchi)

Come fare

  • Mettete l’acqua e la cannella in un pentolino;
  • Buttate l’avena e portate l’acqua ad ebollizione mescolando di tanto in tanto;
  • Tagliate a cubetti la mela e mettetela nel pentolino insieme ai mirtilli continuando a mescolare per altri 5-10 minuti;
  • Una volta che l’acqua si è assorbita completamente, lasciate riposare per un paio di minuti;
  • Impiattate e decorate a piacere. Io ho usato una banana, un kiwi, alcune noci e un altro pò di cannella;
  • Buon appetito!

Grazie per il tempo trascorso sul mio blog, se vi è piaciuta questa ricetta non dimenticate di farmelo sapere nei commenti qui sotto! A presto 😉

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