Hummus and White Bean Spread / Hummus e Crema di Fagioli Bianchi

DSC_0957 (1024x711)

Hello and welcome back again!

When I feel like I don’t have much time to spend in the kitchen I usually come up with something quick and easy to make.. and eat! I love bread as much as I love spreads so I thought I’d share with you two of my all time favourite spread recipes. This time I used some wholewheat bread as a base.

For the Hummus you will need:

  • 150 gr / 5 oz of chickpeas
  • 6 tbsp tahini (sesame seed paste)
  • 1 clove of garlic
  • Less than a handful of parsley
  • Juice of half a lemon
  • Salt to taste
  • Water to taste (I used 1/3 cup water)

Place all the ingredients into a blender and blend for a few minutes. Adjust water and salt if necessary.

For the White Bean you will need:

  • 150 gr / 5 oz white beans
  • Handful of parsley
  • 1 clove of garlic
  • Juice of half a lemon
  • 1 tbsp olive oil
  • Salt to taste
  • Water to taste (I used 1/4 cup water)

Place all the ingredients into a blender and blend for a few minutes. Adjust water and salt if necessary.

DSC_0967 (1024x680)

This recipe is also perfect as an appetizer or if you have guests coming over for dinner and you would like to start the meal with something different than usual. As you can see, it is easier than it looks! Hope you enjoy this recipe and if you try it I would like to know your thoughts about it, if there is anything I could adjust or that you would change!

Hope you all have a great weekend.

DSC_0961 (1024x680)

Ciao a tutti e bentornati!

Il post di oggi è dedicato a quei giorni in cui non ho voglia di passare troppo tempo in cucina ma voglio comunque mangiare qualcosa fatto da me. Adoro il pane e le creme spalmabili e ho pensato di condividere con voi due delle mie preferite.

Per fare l’Hummus avrete bisogno di:

  • 150 gr di ceci
  • 6 cucchiai di tahini (salsa di semi di sesamo)
  • 1 spicchio d’aglio
  • 1 manciata scarsa di prezzemolo
  • Succo di mezzo limone
  • Acqua (ho usato un bicchiere di medie dimensioni di acqua)
  • Salare a piacere

Mettere tutti gli ingredienti nel frullatore o mixer e frullare per qualche minuto. Aggiustare di sale o acqua se serve.

Per la crema di fagioli bianchi avrete bisogno di:

  • 150 gr di fagiolini cannellini
  • 1 manciata di prezzemolo
  • 1 spicchio d’aglio
  • Succo di mezzo limone
  • 1 cucchiaio di olio d’oliva
  • Acqua (ho usato un bicchiere di medie dimensioni di acqua)
  • Salare a piacere

Mettere tutti gli ingredienti nel frullatore o mixer e frullare per qualche minuto. Aggiustare di sale o acqua se serve.

DSC_0970 (1024x680)

Queste creme spalmabili sono ottime anche come aperitivo, per accompagnare un’insalata d’estate, sul pane tostato e i cracker. Io ho usato del pane con farina integrale tostato.

Spero vi piaccia, se avete qualche commento da fare o qualche consiglio fatemi sapere nei commenti qui sotto.

Auguro a tutti un buon fine settimana!

DSC_0965 (698x1024)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

4 thoughts on “Hummus and White Bean Spread / Hummus e Crema di Fagioli Bianchi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s